سی تی اسکن چشم یا اربیت روشی در تصویربرداری پزشکی است که از اشعه ایکس برای تصویربرداری چشم و حدقه چشم و استخوانهای اطراف آن استفاده کرده و کامپیوتر متصل به دستگاه سی تی اسکن تصاویر را بازسازی و تبدیل به تصاویر قابل تفسیر می نماید. در ادامه به بررسی اینکه سی تی اسکن چشم چه کاربردهایی دارد؟ می پردازیم.
سی تی اسکن چشم تصویربرداری با اشعه ایکس و بازسازی تصاویر با کامپیوتر است که برای تشخیص موارد زیر کاربرد دارد :
مقالات دیگر : انواع تصویربرداری پزشکی برای تشخیص سنگ صفرا
در ابتدا از بیمار خواسته می شود تا لباسهای خود را عوض کرده و لباس یک بار مصرف بپوشید. همچنین تمامی وسایل فلزی و طلا و موبایل و ... را از خود دور کند. سپس بر روی تخت سی تی اسکن دراز بکشد بطوریکه کاملا بی حرکت باشد و در این زمان دستگاه سی تی اسکن اطراف بدن بیمار می چرخد و با اشعه ایکس تصویربرداری می کند.
کامپیوتر دستگاه سی تی اسکن در اتاق دیگری که کارشناس سی تی در آن از بیمار عکس می گیرد وجود دارد که تصاویر جداگانه ای از بدن به نام برش تولید می کند به گونه ای که این تصاویر قابل چاپ بر روی فیلم یا کاغذ و یا قابل نمایش در مانیتور کامپیوتر می باشد. حتی تبدیل تصاویر دوبعدی به سه بعدی نیز توسط کامپیوتر سی تی اسکن امکانپذیر است.
گاها سی تی اسکن چشم با تزریق ماده حاجب وریدی تزریق می شود که بیشتر برای بررسی تومور چشم ، التهاب و عفونت انجام می گیرد و تزریق ماده حاجب باعث شفاف شدن تصاویر و بالا رفتن کیفیت تصاویر و کمک به تشخیص بهتر و دقیق تر می گردد. سی تی اسکن تزریقی چشم ، اعصاب بینایی چشم و ساختار استخوانی چشم را بوضوح نمایش می دهد.
سی تی اسکن چشم بدون تزریق هیچ آمادگی نداشته و تنها باید وسایل فلزی و موبایل و طلا و ... را از خود دور کرد. اما از آمادیهای قبل از سی تی اسکن تزریقی چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد :
مقالات دیگر : سی تی آنژیوگرافی عروق کلیه
از آنجا که سی تی اسکن چشم حاوی اشعه حامل نیست لذا خطری برای فرد و دیگران ندارد. ازین رو نیاز به مراقبت خاصی بعد از سی تی اسکن چشم بدون تزریق نبوده و تنها بعد از سی تی اسکن چشم تزریقی برای دفع دارو از بدن باید مایعات زیادی مصرف شود.
گرچه سی تی اسکن اشعه حامل ندارد و تنها در لحظه اشعه ایکس به بدن می رسد اما با این حال باید از کمترین میزان اشعه استفاده شود تا خطرات مرتبط با سی تی اسکن هر اندازه کم کاهش یابد.
از طرفی انجام سی تی اسکن به دفعات ممکنست خطرات سی تی اسکن چشم را افزایش دهد. ازین رو سی تی اسکن چشم تنها زمانی باید انجام شود که فواید تشخیصی آن بیشتر از خطرات آن باشد نظیر بررسی شکستگی ها یا تومور ها.
مرکز تصویربرداری نگاه – مارلیک – آتیه رشت
شماره تماس : 0133417 - 09116184803
اینستاگرام : https://instageram.com/tasvirbardarinegah
سایت : https://nmamic.ir/
آدرس : رشت – بلوار انصاری – روبروی بانک سپه – کوچه مسعود
كلیه حقوق این سایت مربوط به مركز تصویربرداری پزشكی نگاه میباشد.