واریس در پاها عوارض خطرناک زیادی ایجاد می کند و هزینه درمان این بیماری اغلب بسیار گران است. در حال حاضر تشخیص زودهنگام واریس توسط سونوگرافی داپلر رنگی وریدهای پا به بیماران کمک می کند تا با درمان به موقع مقداری درد و همچنین هزینه های درمان را کاهش دهند. علاوه بر واریس ، نارسایی مزمن وریدی می تواند باعث اگزما ، ادم ، هایپر پیگمنتاسیون و اسکار شود که در موارد شدید تر منجر به زخم استاز وریدی می گردد. این زخم ها می توانند عوارض قابل توجهی ایجاد کنند به طوریکه 20 درصد از زخم ها پس از دو سال باقی می ماند و تقریبا دو سوم بیماران دوره هایی از زخم را تجربه می کنند که بیش از 5 سال طول می کشد. درمان نارسایی وریدی به ارزیابی تشخیصی کافی و انتخاب مناسب درمان بستگی دارد.
ورید های واریسی پا وضعیتی هستند که در آن بازگشت خون به قلب توسط ورید های ساق پا کاهش می یابد و باعث سکون خون می شود که منجر به تغییرات همودینامیک و تغییر شکل بافت اطراف خود می گردد. وجود ورید های واریسی در پا ها شامل ورید های واریسی سطحی ، ترومبوز ورید عمقی و ... باعث تورم ساق پا ، درد پا ، گرفتگی عضلات ، زخم های پا که به سختی بهبود می یابند. در حال حاضر زنان ، 70 درصد افرادی هستند که به ورید های واریسی مبتلایند.
علت واریس پا ها در حال حاضر نا شناخته است اما از عوامل خطر آن می توان به تغییرات هورمونی در زنان به ویژه در دوران یائسگی ، خانم هایی که باردار هستند و یا چند بارداری داشته اند ، مشاغل خاصی که باید برای مدت طولانی سرپا بمانند ، مشاغلی که بارهای سنگین حمل می کنند ، افراد چاق و افراد سن بالا اشاره کرد.
علائم واریسی در پاها می تواند خفیف یا شدید باشد بطوریکه در مراحل اولیه این بیماری بیماران علائمی مانند پا درد ، سنگینی پا ها ، خستگی خفیف پاها هنگام ایستادن طولانی مدت ، اغلب گرفتگی در شب و احساس گز گز در پاها دارند. اما در مراحل شدید تر بیمار دچار تورم پاها ، تغییر در رنگ پوست پا ها ، درد شدید پا ، ظهور رگ های واریسی در سطح پوست ، خونریزی از رگهای سطحی و ... می شود.
مقالات دیگر : آشنایی با سونوگرافی کالرداپلر کاروتید
برای تشخیص واریس در پاها پزشک ابتدا معاینه فیزیکی انجام می دهد که به جمع آوری اطلاعات در مورد وضعیت اصلی بیمار و همچنین مشاهده علائم خارجی کمک می کند. پس از معاینه بالینی ، پزشک با تشخیص وجود علائم واریس ، برای بیمار سونوگرافی داپلر رنگی وریدهای پا تجویز می کند. ازین رو پزشک یک سونوگرافی کامل از عروق خونی اندام تحتانی هر بیمار همراه با نتایج معاینات بالینی برای تشخیص برای بیمار انجام می دهد.
سونوگرافی داپلر رنگی وریدهای پا روشی بدون درد است که از امواج فراصوت دستگاه سونوگرافی برای بررسی جریان خون وریدهای پا استفاده می کند با این تفاوت که جریان خون در رگها در داپلر رنگی نسبت به سونوگرافی معمولی کاملا مشخص است. در نتیجه داپلر رنگی وریدهای پا وضعیت رگ های خونی در اندام تحتانی را ارزیابی می کند و به پزشکان در تشخیص دقیق آسیب وریدهای پا کمک کننده است. هدف از انجام سونوگرافی داپلر رنگی وریدهای پا ، یافتن ترومبوز یا بقایای ترومبوز قدیمی یا لخته خون و همچنین جریان نارسایی می باشد.
سونوگرافی داپلر رنگی وریدهای پا توسط پزشک رادیولوژیست انجام می شود و در هنگام سونوگرافی از بیمار خواسته می شود به پشت روی تخت بخوابد تا پزشک ورید های ایلیاک و فمورال را بررسی کند. سپس بیمار می نشیند ، تا پزشک رادیولوژیست ورید پوپلیتئال و وریدهای عمقی پا را بررسی نماید.
مقالات دیگر : عکس رنگی کلیه یا IVP
درمان واریس
در درمان واریس خود مراقبتی می تواند برای کاهش درد پا کمک کننده باشد از جمله ورزش ، بالا بردن پا در زمان نشستن یا خوابیدن و پوشیدن جوراب واریس.
سخن آخر
نارسایی وریدی پاها باعث عوارض قابل توجهی می شود و ارزیابی های موفقیت آمیز داپلر رنگی وریدهای پا بر اساس بررسی های دقیق مکان های کلیدی سیستم وریدی سطحی و عمقی با مستندات مناسب و ارتباط مشاهدات مربوطه است. افرادی که این مطالعات را انجام و تفسیر می کنند با داشتن درک درستی از آناتومی ورید اندام تحتانی ، پاتوفیزیولوژی نارسایی وریدی ، استراتژی های اساسی درمان ، بهترین شیوه های پروتکل ، الگوهای مشاهده ای و مشکلات تشخیصی ، آمادگی بیشتری برای خدمات موثر و کمک به بیماران در دریافت خدمات مناسب دارند.
شماره تماس : 0133417 - 09116184803
اینستاگرام : https://instageram.com/tasvirbardarinegah
سایت : https://nmamic.ir/
آدرس : رشت – بلوار انصاری – روبروی بانک سپه – کوچه مسعود
كلیه حقوق این سایت مربوط به مركز تصویربرداری پزشكی نگاه میباشد.