ام آر آی تزریقی همان ام آر آی یا یک روش تصویربرداری با امواج رادیویی و میدان مغناطیسی است که در آن ماده حاجب تزریقی بکار می رود و به جهت ارتقا تشخیص پزشکی در بیمارانی که به تشخیص پزشک نیاز به تزریق دارند استفاده می شود. در این مقاله به آمادگی های قبل از ام آر آی تزریقی می پردازیم.
ام آر آی یا MRI یا Magnetic resonance imaging یا تصویر برداری تشدید مغناطیسی یک تکنیک تصویربرداری پزشکی است که در آن از یک میدان مغناطیسی یا آهنربای قوی و امواج رادیویی تولید شده توسط کامپیوتر ، برای ایجاد تصاویر دقیق از اندام ها و بافت های بدن استفاده می شود. اکثر دستگاه های ام آر آی ، آهنربا های بزرگ و لوله ای شکل هستند و دارای تخت در وسط دستگاه می باشند که بیمار باید در آن دراز بکشد.
در واقع ام آر آی یک فناوری تصویر برداری غیر تهاجمی است که برای بررسی آناتومی و عملکرد بدن در سلامت و بیماری ، بدون استفاده از پرتوهای یونیزان نظیر اشعه گاما یا ایکس آسیب رسان تصاویری از داخل بدن منتشر می کند. از این دستگاه اغلب برای تشخیص بیماریها و تشخیص نظارت بر درمان استفاده می شود.
اسکن رزونانس مغناطیسی یا ام آر آی کاملا بدون درد است و بسته به اندازه ناحیه مورد نظر و تعداد تصاویر ، ممکن است بین 15 تا 60 دقیقه به طول بیانجامد. در روز تصویر برداری در صورتی که ام آر آی بدون تزریق باشد ، هیچگونه آمادگی خاصی وجود نداشته و بیمار می تواند طبق معمول به خوردن و آشامیدن خود بپردازد.
مقالات دیگر : آمبولی ریه چیست ؟
در برخی از انواع ام آر آي از ماده حاجب گادولینیوم ( با تغییر مولکول های آب مجاور در بدن ) برای وضوح بیشتر بافت ها و رگ ها استفاده می شود تا با جزئیات بیشتری نمایان شده که به آن ام آر آی تزریقی گفته می شود. ماده تزریقی ام آر آی بسیار ایمن بوده و در موارد بسیار کمی ام آر آی با ماده حاجب ممکنست عوارض جانبی ایجاد کند مانند بثورات پوستی ، سردرد ، سرگیجه ، تهوع و... که این عوارض معمولا خفیف هستند و زمان زیادی طول نمی کشد.
ام آر آی تزریقی عموما برای همه نواحی بدن نظیر مغز ، هیپوفیز ، گوش ، چشم ، شکم ، لگن ، استخواها و ... انجام می شود. البته ناگفته نماند ماده تزریق به ورید دست بیمار تزریق می گردد.
آمادگی های قبل از ام آر آی تزریقی مغز یا از ستون فقرات یا گوش و یا مفاصل
مقالات دیگر : تشخیص بزرگ شدن طحال با سونوگرافی
ام آر سی پی یا ام آر کلانژیوگرافی نوعی تصویربرداری ام آر آی از کبد است که تزریقی نبوده و تنها تکنیکها و سکانسهای متفاوتی دارد که نیاز به آمادگی داشته و در آن بیمار باید
ام آر آی تزریقی تنها زمانی انجام می شود که پزشک آن را تجویز و تائید کند. در طول این روش آنها رنگ مبتنی بر گادولینیوم را به صورت داخل وریدی به بازوی بیمار تزریق می کنند. ماده کنتراست تزریقی کیفیت تصویر را افزایش داده و به رادیولوژیست اجازه می دهد تا دقت و اطمینان بیشتری در تشخیص خود داشته باشد.
رنگ ماده حاجب به طور دائم باعث تغییر رنگ اندام های داخلی نمی شود و پس از اتمام تصویر برداری ، یا بدن ماده حاجب را جذب کرده و یا آن را از طریق ادرار دفع می کند. گرچه تمامی ام آر آی ها نیازی به ماده ی حاجب ندارند و ام آر آی با و بدون کنتراست هر دو موثر هستند و پزشک بر اساس وضعیت فعلی و سابقه پزشکی و سلامت شما تعیین می کند که به کدام نوع نیاز دارید.
مرکز تصویربرداری نگاه – مارلیک – آتیه رشت
شماره تماس : 0133417 - 09116184803
اینستاگرام : https://instageram.com/tasvirbardarinegah
سایت : https://nmamic.ir/
آدرس : رشت – بلوار انصاری – روبروی بانک سپه – کوچه مسعود
كلیه حقوق این سایت مربوط به مركز تصویربرداری پزشكی نگاه میباشد.